leadership

Lederrollen er ofte ensom. En erfaren, uavhengig sparringpartner kan gjøre det lettere.

Med personlig erfaring fra topplederstillinger og andre lederroller vet vi alt om presset og utfordringene som ledere i teknologibransjen møter. Vi vet også at det til syvende og sist er en ensom jobb. Men du kan gjøre det lettere for deg selv.

En av de høyeste prioritetene for alle ledere, uavhengig av bransje, er å bygge et sterkt team. Teamet behøver komplementære ferdigheter, utdanning og erfaring, aller helst en mangfoldig bakgrunn og nødvendig drivkraft og gjennomføringsevne. Men uansett hvor godt teamet er, og uansett hvor flat strukturen er, må noen være den ultimate lederen i selskapet (avdeling/divisjon) og ta de viktigste, vanskelige beslutningene. Her kan en erfaren og uavhengig sparringpartner bidra.

Noen beslutninger i en bedrift egner seg rett og slett ikke for allmøte-diskusjoner. Så hvem snakker du med? Du vil kanskje ikke – eller føler deg ikke komfortabel med å diskutere alt 100 % åpent med styret eller investorene dine. Heller ikke alltid med dine kolleger og team-medlemmer. Og med mindre du virkelig er velsignet med talenter i absolutt alle aspekter ved å drive en bedrift, trenger du noen å snakke med.

Vår erfaring er at de fleste ledere drar nytte av og får verdi av å ha en profesjonell, upartisk sparringspartner. Å ha noen du åpent kan diskutere sensitive og komplekse beslutninger med, kan være ekstremt verdifullt. Du får ingen dømmende uttalelser eller politiske utfordringer med å fremme nye ideer eller løsninger. I stedet får du ærlige, direkte og nyttige tilbakemeldinger.

For noen er det et vågalt skritt å gå utenfor selskapet etter en sparringspartner. Vår egen erfaring har imidlertid vist at det virkelig fungerer. Å ha noen med relevant erfaring å diskutere ideer med og hjelpe deg med å navigere i komplekse situasjoner er akkurat som de sier i reklamen: Priceless.

Vårt råd, uansett hvor moden og erfaren du er som leder – ta kontakt og finn noen du fritt og konfidensielt kan diskutere dine forretningsutfordringer med. I abcb snakker vi med bedriftsledere i teknologibransjen hver dag hele uken, og vi vet at det fungerer. Noe å tenke på i påsken?

Posted in