ben-white-4K2lIP0zc_k-unsplash

Nytt år – nye muligheter og flere utfordringer.

En ting som er helt sikkert, er at 2024 blir annerledes enn 2023. Endringene skjer raskere og raskere. Hva bør du gjøre for å få fart på vekstreisen din? Kanskje det er på tide med en ekstern sparringpartner og gjøre noe annerledes neste år?

Hva du kan vente deg.

Vi har tidligere skrevet om at det er tøffe tider for mange små og mellomstore teknologiselskaper, og at i slike tider velger kunder ofte det kjente og trygge alternativet. Hvis det gikk sånn passe for ditt selskap i år, så vet vi at mange ønsker å legge litt mer ambisiøse planer for neste år. skal de få det til, få sin velfortjente suksess og “ta igjen” det tapte. Dessverre er det ikke noe magisk som skjer etter at klokken slår 12 på nyttårsaften, og markedet blir i hvertfall like tøft. Resultatene blir ikke bedre selv om det er det du ønsker deg mest.

Vi vet at gründere og ledere av “up and coming” selskaper er i en utfordrende og ofte ensom situasjon, og som regel bistår dessverre heller ikke styrene med veldig konstruktive forslag. Ofte får du som leder beskjed om å holde igjen på kostnadene og drive konservativt.

Samtidig vet vi også at de selskapene som lykkes stort som regel tar risiko ved å gjøre noe annerledes, og ved å tenke utenfor boksen.

Hvordan kan du gripe dette an?

For å få bedre resultater, må du simpelthen gjøre noe annerledes enn tidligere. Det er ikke nok å prøve å etterape konkurrenter, fordi da vil du alltid være på etterskudd. Endringene i bransjen skjer ekstremt raskt, og det er helt avgjørende å holde seg oppdatert og arbeide innovativt for å forstå hvordan du kan innfri nye forventninger fra kunder og partnere.

Vår helt subjektive oppfatning er at mange flere burde skaffe seg en objektiv sparringpartner. Selv fungerer vi som rådgivere og sparringpartnere for mange ledere, og bidrar til at det blir enklere å tenke utenfor boksen. Å ha noen du stoler på, som vil ditt og selskapets beste og som utfordrer deg, kan ofte være det som hjelper deg på riktig spor. Sparringpartneren kan veldig gjerne være en ekstern part, som ikke har de samme skylappene på, selv om noen lykkes med interne ressurser også.

I mange tilfeller har vi erfart at det faktisk hjelper å engasjere eksterne rådgivere for korte eller mer langvarige prosesser, dvs erfarne folk som lettere kan se utenfra og inn, i stedet for det motsatte, og som bidrar til at du får frigjort tid. Spesielt hvis rådgiverne har relevant erfaring, har vært i tilsvarende situasjoner selv og også kan bidra med å gjennomføre nye ideer. 

Verdt å gjøre noe snart?

Januar kommer veldig kjapt på, og med det nye forventninger og mer press. Plutselig er du i samme situasjon som i fjor, kanskje med enda flere utfordringer.

Ta gjerne kontakt med oss nå for å se om vi kan være den riktige partneren for deg og ditt selskap i 2024. Du ser mer om hva vi kan bidra med her.  I mellomtiden ønsker vi selvsagt en riktig god jul og alt det beste i det nye året.

abcb har mange års ledererfaring fra internasjonale teknologiselskaper, startups og scaleups, og bistår selskaper på flere viktige områder. Kontakt oss gjerne – en samtale eller et uforpliktende møte er alltid kostnadsfritt og konfidensielt. 

Posted in